Zalagyöngye Táncegyüttes

Műsoraink

1998. Bemutatkozó önálló est

Első, önálló estünk, melyben nyolc koreográfiát mutattunk be. A műsorban közreműködött az Igricek együttes, és Horváth István versmondó is.

1999. Zalai lakodalmas

Zala megye lakodalmi szokásait mutatja be a lánykéréstől a menyecske táncig. A szerkesztett műsorban megjelennek a lakodalom főbb szereplői, szokásai, ételei, játékai sok tánccal fűszerezve.2000. Eleink hagyatéka

A millennium emlékére készült műsor, melyben párhuzamosan zajlanak Magyarország nagy történelmi eseményei és táncaink, tánctörténeti időrendbe szedve.

2003. Tavasz

5 éves jubileumi műsor

2004. Szüreti mulatság

Szerkesztett műsor, mely a szüret, és az azt követő mulatság eseményeit, szokásait, játékait és táncait eleveníti meg. Valamivel több, mint egy órás program.   
2005. Téli rondó

Táncszínház jellegű műsor. A téli ünnepkör szokási jelennek meg a színpadon, nem a hagyományos formában. A téli ünnepkör szokásai és a szerelem, állandó visszatérő elemek, innen a rondó elnevezés.

2007. Számadás

10 éves Jubileumi műsor.

Bevezető...
2012. Vásár

Önálló estés műsor, mely a vásári forgatagot mutatja be. Vásári mutatványosok, árusok, sorozásra váró katonák, gyermekek színes kavalkádja varázsolja el a nézőket a régmúltba.
2012. Betlehemes műsor


A Zalagyöngye Táncegyüttes legújabb műsora a kiskanizsai betlehemes szokásokat mutatja be, dr. Mathia Károly gyűjtése alapján. A műsorban láthatunk kotyolást, betlehemezést, korbácsolást, regölést...

2013. Ne hagyd abba...


15 év táncai elevenednek fel a jubileumi műsor alkalmából. 


2015. "Vonulnak a regruták"


A magyar néphagyományban gazdag anyag található a katonasággal, Isonzóval és a hozzá kapcsolódó vélt vagy valós emlékképekkel. 2015 – eltelt száz év, s a magyar nép emlékezetében még elevenen él ennek a csatának az emléke. Az évfordulóra készült a Zalagyöngye Táncegyüttes új műsora, mely a gazdag néphagyományból válogatva állít emléket ennek az eseménynek.